Ingyenes képzés fiataloknak Pécsen!

A Sopianae Kulturális Egyesület az önkéntesség iránt érdeklődő fiatalokat segíti a képzéssel.

A fiatalok már az érettségi előtt, középiskolai tanulmányaik során – a tanterv részeként – végeznek önkéntes feladatokat, ami segíti az új generáció társadalmi problémákra való érzékenyítését. Most a Sopianae Kulturális Egyesület ingyenes 60 órás képzést indít az önkéntesség iránt érdeklődő fiatalok számára.

Az egyesület közölte: a fiatal önkénteseknek számos hasznos ismeretre kell szert tenniük, és az is nagy előny, ha a munkához kapcsolódó kompetenciáikat is fejleszteni tudják. A képzés során a résztvevők ennek megfelelően széles körű felkészítést kapnak.

A szakemberek által összeállított tananyag átfogja az önkéntes munka különböző területeit. Az információnyújtás mellett segítik a fiatalokat abban, hogy felismerjék és kibontakoztassák magukban azokat a készségeket és képességeket, amelyekkel magabiztosan vehetnek részt a feladatokban. A képzés során nagy hangsúlyt kap az önismeretet, a jó kapcsolatteremtési képesség, valamint a konfliktuskezelés is.

A képzéssel elsősorban a 16-35 év közötti fiatalokat szeretnék megszólítani, de a szervezők minden érdeklődő jelentkezését várják. A részvétel felkészítést nyújt azoknak a fiataloknak is, akik az érettségi megszerzéséhez kötelező közösségi szolgálatban fognak részt venni.

Bővebb információ, a képzés részletes tematikája és a jelentkezési lap ITT található.

Jelentkezni 2017. szeptember 20-ig lehet!

Helyszín: 7621 Pécs, Széchenyi tér 7-8., Művészetek és Irodalom Háza
Időpont: 2017. október, előre egyeztetett időpontokban (előzetes egyeztetés 2017. szeptember 25., 15.00 óra, Művészetek és Irodalom Háza).

Sajtó neve: pécsma
Megjelenés ideje: 2017.09.13
Szerző: Ismeretlen
Pontos elérés:
https://www.pecsma.hu/kozerdeku/oktobertol-ingyenes-kepzesen-vehetnek-reszt-a-fiatalok-pecsen/