Projektindító sajtóközlemény

PÉCSI HELYI AKCIÓCSOPORT EGYESÜLET

Sajtóközlemény

Őri László: 750 millió forint jut a közösségek építésére

„750 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz jutott Pécs helyi közösségek részvételének és tudatosságának fokozását, a helyi társadalmak megújítását, valamint a pécsi és közösségi alapú gazdaság fejlesztését célzó felhíváson” – jelentette be Őri László alpolgármester pénteken.

 Mint azt az alpolgármester elmondta, a négy éven át folyó, a támogatást elnyerő Pécsi Helyi Akciócsoport Egyesület kezelésében megvalósuló programban a támogatás java részét pécsi civilek számára juttatják tovább, a pénzre pályázni lehet, az első kiírások pedig tavasszal jelennek meg.

Őri László hangsúlyozta: a pályázat keretében elkészített Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia jelentős mértékben hozzájárul Pécs kulturális és közösségi életének fejlődéséhez.

„A támogatói döntést követően első lépésként több fórumot szervezünk, ahol számítunk a lakosság véleményére is. A pályázati keretek kialakítása után tavaszig kerül sor a pályázati felhívások előkészítésére. A felhívások megjelenése és megnyitása 2018. tavaszán várható. A felhívásokon pécsi intézmények, civil szervezetek és vállalkozások projektötleteit várjuk” – mondta Őri.

Csizi Péter, Pécs országgyűlési képviselője azt mondja, minden olyan program, projekt szóba jöhet, amely alkalmas a közösségek építésére, fejlesztésére, a közösségi élet fokozására. Kitért rá: a helyi egyesületek támogatása mellett reményei szerint a tervezett nagy kertvárosi játszótér fejlesztése is profitálhat a pályázatból.

 Mint ismert, bő egy esztendeje az önkormányzat, a helyi közszféra, vállalkozói és civil szféra tizenegy képviselőjéből megalakult a Pécsi Helyi Akciócsoport (HACS).

Az Akciócsoport célul tűzte ki, hogy Pécs hosszú távú közösségi és kulturális fejlesztése tudatos módon, a lehető legtöbb városi szereplő egyetértésével, közreműködésével valósuljon meg. Ennek érdekében a HACS kulturális és közösségfejlesztési tartalmú helyi közösségi fejlesztési stratégiát készített és támogatási kérelmet nyújtott be a TOP-7.1.1-16 kódszámú, „Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva” című felhívásra, melynek támogatásáról augusztusban született döntés.

Kapcsolódó linkek:
pecsinapilap.hu
pecsiujsag.hu