NépmesePontot adnak át Pécsett

2018. október 31-én 13 órakor ünnepélyes keretek között tartja a Pécsi Kulturális Központ az EFOP-3.3.4-17-2017-00026 azonosítószámú „NépmesePont Pécsett,kultúra városában” című projekt keretein belül kialakított NépmesePontjának megnyitóját.

A Pécsi Kulturális Központ 2018. április 1-jével kezdte meg a 80 millió forint összköltségvetésű projekt megvalósítását, melynek célja, hogy a tervezett programok megvalósításán keresztül, a népmese témakör felhasználásával hozzájáruljon a kulturális tudatosság megalapozásához, valamint a kreativitás fejlesztéséhez.

A pécsi NépmesePont 11 pécsi és baranyai nevelési és oktatási intézménnyel kötött együttműködési megállapodás keretében fogadja az óvodásokat, valamint a 7-24 éves korú gyermekeket és fiatalokat a nem formális és informális tanulást biztosító csoportos foglalkozásokra.

Az intézmény emeletén, 100 négyzetméteren alakították ki a NépmesePontot, melynek installációja a meseerdő-kerekerdő világába kalauzolja az odalátogatókat, akik a kiépített hang- és fénytechnikai rendszernek és az életnagyságú népmesefiguráknak köszönhetően könnyen átérezhetik a népmesék hangulatát. A vizuális hatás mellett, a fejlett digitális technikai háttérnek köszönhetően az érdeklődőknek korszerű audió- és videórendszer is rendelkezésre áll, emellett egy érintőképernyőn megjeleníthető alkalmazást is kifejlesztettek, mely lehetőséget biztosít népmesék feltöltésére és lejátszására, hangalapú mesefelmondásra, valamint a népmese világával kapcsolatos totó, képeskvíz és puzzle játékok használatára.

A népmese témakörében informális és nem formális tanulási formák programsorozatként, vagy többnapos programként valósulnak meg, többek között: klubfoglalkozás, műhelyfoglalkozás, művészeti-, alkotócsoport, élőszavas mesemondás, népmesemondó verseny, kulturális óra, tábor. Emellett a pályázat 36 hónapos időtartama alatt, három, azaz évente egy-egy népmesevetélkedőt, szakmai napot és szakmai műhelyt rendeznek.

Sajtó neve: Pécsma
Megjelenés ideje: 2018.10.30
Szerző: Ismeretlen
Pontos elérés: https://www.pecsma.hu/hirzona/nepmesepontot-adnak-pecsett