ÚJABB pécsi helyi felhívás került meghirdetésre

2018 májusában jelentek meg a Pécsi Helyi Akciócsoport Egyesület által a TOP-7.1.1-16-2016-00076 azonosító számú, „A Pécsi Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia megvalósítása” című projekt keretében kidolgozott helyi Felhívások, melyek döntéselőkészítési folyamata még a tavalyi évben lezárult. A Stratégia megvalósításának folytatásaként most újabb kulcsprojekt megvalósítása előtt nyílik meg az út.

A Stratégia mentén a HACS összesen négy kulcsprojekt megvalósítását tervezi az akcióterületen, ezek közül kettő, a Kertvárosi többkorosztályos játszótér kialakítása és a KRESZ park fejlesztése Felhívás még a tavalyi évben jelent meg. A Pécsi HACS munkaszervezete még 2018 végén elkészítette a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiában nevesített újabb kulcsprojekt, a „Hirdi Közösségi Ház fejlesztése” tervezetét, mely az Irányító Hatóság által végzett többkörös szabályossági vizsgálatot követően végleges formájában 2019. január 31-én került kiírásra.

A közösségfejlesztés infrasrukturális hátterének megteremtése célkitűzés a közösségi akciók bázisául szolgáló közösségi terek, közösségi házak, játszóterek és parkok fejlesztését jelentik Pécs városában. A Hirdi Közösségi Ház fejlesztésével a keleti városrész lakossága számára olyan közösségi tér kialakítása a cél, amely biztosítja a közösségi, kikapcsolódási és szolgáltatói funkciók meglétét, mely alkalmas a közös identitás mellett a közösség fejlesztésére, egyben képes a HKFS-ben legjelentősebb külső veszélyként definiált további szegregáció megállítására, visszafordítására.

A megjelent helyi Felhívás hozzáférhető a HACS facebook oldalán (https://www.facebook.com/pecsihacs/), továbbá publikálásra került a szervezet saját honlapján (https://pecsihacs.hu/helyi-felhivasok/).

A Stratégiában meghatározott további nyílt helyi felhívás megjelenése idén februárban várható.

Kapcsolódó hírek:
BAMA.HU