Lassan itt az újabb pécsi helyi felhívás!

2018 májusában jelentek meg a Pécsi Helyi Akciócsoport Egyesület által a TOP-7.1.1-16-2016-00076 azonosító számú, „A Pécsi Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia megvalósítása” című projekt keretében kidolgozott helyi felhívások, melyek döntéselőkészítési folyamata még a tavalyi évben lezárult. A stratégia megvalósításának folytatásaként most újabb kulcsprojekt megvalósítása előtt nyílik meg az út.

A stratégia mentén a HACS összesen négy kulcsprojekt megvalósítását tervezi az akcióterületen, ezek közül kettő, a kertvárosi többkorosztályos játszótér kialakítása és a KRESZ park fejlesztése felhívás a tavalyi évben jelent meg. A Pécsi HACS munkaszervezete még 2018 végén elkészítette a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiában nevesített újabb kulcsprojekt, a „Hirdi Közösségi Ház fejlesztése” tervezetét, melyet az Irányító Hatóság által végzett többkörös szabályossági vizsgálatot követően végleges formájában 2019. január 31-én írtak ki.

A közösségfejlesztés infrastrukturális hátterének megteremtése célkitűzés a közösségi akciók bázisául szolgáló közösségi terek, közösségi házak, játszóterek és parkok fejlesztését jelenti Pécs városában. A Hirdi Közösségi Ház fejlesztésével a keleti városrész lakossága számára olyan közösségi tér kialakítása a cél, amely biztosítja a közösségi, kikapcsolódási és szolgáltatói funkciók meglétét, mely alkalmas a közös identitás mellett a közösség fejlesztésére, egyben képes a HKFS-ben legjelentősebb külső veszélyként definiált további szegregáció megállítására, visszafordítására.

A megjelent helyi felhívás hozzáférhető a HACS Facebook-oldalán IDE kattintva, továbbá publikálták a szervezet saját honlapján ITT.
A stratégiában meghatározott további nyílt helyi felhívás megjelenése idén februárban várható.

Sajtó neve: Pécsma
Megjelenés ideje: 2019.01.31
Szerző: ismeretlen
Pontos elérés: https://www.pecsma.hu/pecs-aktual/lassan-itt-az-ujabb-pecsi-helyi-felhivas/