Keresik a “nagy” mesemondókat

A tavalyi siker után idén újra megrendezi a Pécsi Kulturális Központ (PKK) a népmese-vetélkedőt a baranyai 3–8. osztályos diákok számára.
A program során a résztvevők saját kutatásuk felhasználásával fedezhetik fel a népmesék világát. Ismereteik alapján saját maguk által illusztrált népmesét alkothatnak, melyet nagyközönség előtt is bemutathatnak.

A vetélkedőre a megyei 3–8. osztályos tanulók a vetelkedo.pecsinepmese.hu oldalon való regisztrációt követően jelentkezhetnek március 29-éig, két kategóriában. Az elsőben a 3–5. osztályosok, a másodikban a 6–8. osztályosok vetélkednek.

A program három fordulóból áll. Az elsőben (március–május) a versenyzők játékos online feladatok megoldásával ismerkednek a magyar népmesék világával. A második rész a nyári szünetben és az új tanév első hónapjában (június–szeptember) zajlik. Ekkor a résztvevőknek népmesei elemeket tartalmazó saját mesét kell írniuk, illusztrálniuk. Az őszi-téli fordulóban (október–december) a tanulók egy szabadon választott népmesét, és a saját maguk által megfogalmazott mesét adnak majd elő a PKK-ban kialakított NépmesePontban.

Forrás:
Sajtó neve: BAMA
Megjelenés ideje: 2019.03.27
Szerző: Zsigmond József
Pontos elérés: https://www.bama.hu/kozelet/helyi-kozelet/keresik-a-nagy-mesemondokat-1756987/

Kapcsolódó hírek: