Családi nap a Mandulásban

2019. szeptember 21-én a „Tájfutásért-Pécs Alapítvány” szervezésében került megrendezésre a „Családi nap a Mandulásban” című esemény. A nagyrendezvény a „Sportolj a Mandulásban!” nevű TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00766 azonosítószámú projekt keretében valósult meg, célcsoportja valamennyi természetkedvelő pécsi, kicsik-nagyok, családok, 0-90 év közötti lakosság volt.

Előzetesen több mint 130 regisztráció érkezett és a szép időnek köszönhetően ennél is többen jöttek el a különböző programokra, a közös családi napra. A futóversenyen összesen 67-en teljesítették a pályát, választásuk szerint a kis-, közepes- vagy a 10 km-es hosszú távon indulva. A célba érkezők külön női-férfi kategóriákban lettek értékelve és díjazva. A dobogósok az oklevél mellett praktikus kulacsot nyertek, melynek későbbi futások alkalmával is jól hasznát vehetik.

A további programok között szerepelt a legkisebbek tájfutó versenye, mely a projekt részeként készített Mandulás – tájfutótérkép felhasználásával kialakított gyerekpályán zajlott 41 résztvevővel, míg a sátor mellett játékos tájékozódási feladatok várták az érdeklődőket. A családi nap egyik legnépszerűbb és egyben leglátványosabb programja a rekeszmászás volt.

Az eseményre látogatók összességében egy jól sikerült, nagyon kellemes napot tölthettek el, melyért köszönet illeti a rendezvény szervezője mellett az önkéntes segítőket is, akik a programokon való részvétel mellett az előkészítésben és a lebonyolításban is segítettek.

 

FORRÁS: A „Tájfutásért-Pécs” Alapítvány szakmai beszámolója