A legjobb januári pécsi programok egy helyen

Januárban a Zsolnay Örökségkezelő NKft. legjobb programjaiból tudunk szemezgetni itt, melyek között zeneovi, természettudományos előadás és szeniortánc.

Játéktár zeneovi – iskolaelőkészítő csoport

Időpont: január 13., 20., 27. 17.15
Helyszín: Zsolnay Negyed – Herkules Műhely

A foglakozásra 5–6 éves gyermekeket várunk.
A főszerepben a zene, az éneklés, a ritmusjátékok, de kiegészül figyelem-fejlesztő gyakorlatokkal, szerepjátékkal, beszédtechnikával, sok-sok olyan játékos feladattal, amire egy iskolába készülő gyermeknek szüksége lehet. Mindez persze játékosan, sok-sok nevetéssel.

Foglalkozásvezetők: Tamás Éva és Bogárdi Aliz

Egy kis esti fizika
Härtlein Károly: Fizikai kísérletek – Szkeptikus gondolatok

Időpont: január 15. 19.00
Helyszín: Művészetek és Irodalom Háza

A jóléti társadalmak kényelmes életet biztosítanak, és hogy ez fenntartható legyen, számtalan döntést kell meghoznunk. Némelyiket egy pillanat alatt, némelyikre hosszabb idő áll rendelkezésre. Ha természettudományos ismeretek nélkül döntünk, akkor veszélyeztetjük azt a lehetőséget, hogy jóléti társadalomban éljünk.

Szeniortánc

Időpont: január 16. 10.00–12.00
Helyszín: Zsolnay Negyed – Herkules Műhely

A tánc ősidőktől fogva része az ember életének, olyan tevékenység, amely a résztvevők testi, lelki, mentális és közösségi jóllétére is kiváló hatással van. A szenior korosztály számára különösen ajánlott, a különféle táncstílusok, a remek zenék, a kiváló társaság garancia a résztvevők minél kiegyensúlyozottabb mindennapjaihoz.

Szakkörvezető: Bánkyné Perjés Beatrix táncművész, táncpedagógus.

Támogatja az Európai Szociális Alap és a Pécsi Helyi Akciócsoport.

Sajtó neve: PécsMa
Megjelenés ideje: 2020.01.10.
Szerző: Ismeretlen
Pontos elérés: https://www.pecsma.hu/kultura/a-legjobb-januari-pecsi-programok-egy-helyen/?highlight=a%20legjobb%20janu%C3%A1ri