Családi nap a Mandulásban

A „Tájfutásért-Pécs” Alapítvány 2020. március 7-én rendezte meg második nagyrendezvényét az „Összefogáson alapuló közösségfejlesztés, rendezvények, események szervezése” című helyi Felhívás nyertes TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00766 azonosítószámú “Sportolj a Mandulásban” projektje keretében. Az eseményen 270-en vettek részt, a program célcsoportja valamennyi természetkedvelő pécsi, kicsik-nagyok, családok, 0-90 év közötti lakosság volt.

 

 

A tájékozódási futóversenyen közel százötvenen indultak, közülük sokan életükben első alkalommal tették próbára magukat ebben a sportágban. A gyerekeknek a Mandulás parkban került felállításra a tájékozódási pálya, „igazi” tájfutótérképpel, amit az egész kicsik is ügyesen teljesítettek, nagy örömmel fogadva a befutáskor kapott ajándék csokit. Sokan oldották meg a különböző játékos tájékozódási feladatokat is.

 

 

A félszáz legbátrabb résztvevő ún. “rekeszmászás”-ban próbálta ki magát. A legügyesebb fiatal 23 sörösrekeszből épített torony tetejére kapaszkodott fel a népes szurkolótábor biztatása közben. Jutalma egy, a BIOKOM által felajánlott facsemete lett, csakúgy, mint a kezdők számára kitűzött tájfutó-pálya leány és fiú győztesének. A három fácskát a közös ebédet követő eredményhirdetés után a résztvevők együtt ültették el a Mandulás parkban.

 

 

FORRÁS: A „Tájfutásért-Pécs” Alapítvány szakmai beszámolója