Vasárnap egész Kertváros táncra perdül!

Megvan a gyakori jelenet az amerikai filmekből, mikor az utcán – látszólag teljesen spontán – néhányan táncra perdülnek, majd hirtelen már egy egész tömeg követi mozdulataikat? Valami ilyesmi készül Pécsett is a hétvégén. A több mint 30 éves múltra visszatekintő, pécsi EuroDance táncstúdió különleges programot szervez a kertvárosiaknak szeptember 13-án, délután: a városrész több pontján bukkannak majd fel táncosaik, hogy mozgásra bírjanak mindenkit a köztereken játszó gyermekektől, a sétáló párokon át, egészen a padokon pihenő nyugdíjasokig.

Rovó Attila, az EuroDance vezetője lapunknak elmondta, a pályázat keretében megrendezett, Legyen a tánc a tiéd! névre keresztelt program célja, hogy közösséget formálva mutassák be a pécsi lakóknak az egyik legősibb mozgásforma – mely természetesen a tánc – csínját-bínját, a járókelőket bevonva. Modern zenékre fognak utcai táncos produkciót bemutatni.

– Ki szeretnénk vinni az utcára, az emberek közé azt, ami általában táncstúdióban vagy osztályteremben zajlik. Fel kívánjuk hívni a figyelmet a fontosságára és emellett közösségi élményt adni a környékbelieknek. A Krisztina tér-Nagy Imre út-Aidinger János út-Apáczai Csere János körtér által határolt területen mozgunk majd gyalogosan 16 órai kezdettel, körülbelül fél hétig. A táncstúdió fiataljai minden megállónál bemutatnak egy-két figurát, majd egy kis táncos játékra is meginvitálják majd az összegyűlteket. Az esemény záróeleme a Nevelési Központnál felállított színpadon bemutatott, közös koreográfia lesz.


A profi táncosok a közönséget is bevonják majd az interaktív produkcióba

A program Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata szervezésében a Helyi Identitás
és Kohézió Erősítése Pécs Városában (TOP-6.9.2-16-PC1-2017-00001) című projekt keretében valósul meg.

Sajtó neve: Pécsma
Megjelenés ideje: 2020.09.09.
Szerző: ismeretlen
Pontos elérés: https://www.pecsma.hu/kultura/vasarnap-egesz-kertvaros-tancra-perdul/