Ünnepeljük meg együtt a Nagy Jenő Utcai Óvoda 80. jubileumát!

Kicsiket, nagyokat, volt, jelenlegi és leendő óvodásokat és dolgozókat, minden érdeklődőt várnak a Nyugati Városrészi Óvoda Nagy Jenő Utcai Tagóvodája fennállásának 80. évfordulóján, szeptember 25-én, 16 órától.

Az óvodában működő Gyermekeinkben Érlelődik a Jövő Alapítvány pályázati pénzből szervezi a nyolcadik X-re a bulit. Soványné Szemcsák Szilvia tagóvoda-vezető lapunknak elmondta, verses-zenés-táncos kulturális műsorral és volt ovisuk, Százados Ábel fiatal pécsi filmes személyében „sztárvendéggel” is készülnek a nagyszabású ünnepségre, melyre a vírusvédelmi óvintézkedések betartása mellett minden érdeklődőt várnak. A műsor megtekintése után a résztvevők még a születésnapi „ovitortából” is fogyaszthatnak – tette hozzá.

Mindemellett az óvodának helyt adó 150 éves műemlék épület és a múlt előtt is tisztelegve, az óvónők összegyűjtöttek egy kiállításra való anyagot, melyet a jubileum kapcsán „Stock-ház régen és ma” címmel láthatnak a ünnepélyen részt vevők az óvodában.

A háznak sok funkciója volt az idők során, a kaszárnyától kedve a laktanyáig. 1939-ben aztán a város vezetése úgy döntött, hogy – a környéken lakó és dolgozó családok megsegítésére – az utcán csellengő gyerekeknek itt biztosít egy helyet, ahol napközben felügyeletet és ellátást kapnak. 1976-tól már hat csoporttal működik az óvoda, ami azt jelenti, hogy 8 évtized alatt közel 10 ezer gyermek fordult meg itt. Az archív és mostani fotók mellett az oviról készült gyermekrajzokat is tartalmaz majd a bemutató.

Sokan így emlékeznek az óvodának otthont adó, patinás épületre:

A program Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata szervezésében a Helyi Identitás
és Kohézió Erősítése Pécs Városában (TOP-6.9.2-16-PC1-2017-00001) című projekt keretében valósul meg.

Sajtó neve: Pécsma
Megjelenés ideje: 2020.09.17.
Szerző: Matoricz Tekla
Pontos elérés: https://www.pecsma.hu/pecs-aktual/unnepeljuk-meg-egyutt-a-nagy-jeno-utcai-ovoda-80-jubileumat/