A pécsi kereskedelmi, vendéglátói, és turisztikai szakmákat ismerhetjük meg

A most ajánlott programot szervező Színvonal Alapítványnak helyet adó Baranya Megyei SZC Zsolnay Vilmos Technikum és Szakképző Iskola fő profilja a kereskedelem, a vendéglátás, és a turisztika. Az október 3-i „Családi vetélkedő a Zsolnay Szakgimnáziummal” elnevezésű rendezvény által ezen szakmák történetét, Pécs város életében játszott és játszó szerepét szeretnék megismertetni a résztvevőkkel. A játék során szükség van a nagyszülők és a szülők emlékeire, ismereteire, de a fiatal generáció technikai tudására is.

A vetélkedő során a csapatok különböző állomásokra látogatnak, ahol a modern technika és jópofa feladatok segítségével sokat megtudhatnak mind Pécs helytörténetéről, mind a turizmus-vendéglátás-kereskedelem hármasáról.

A szervezők célja, hogy a város lakói, elsősorban családjai számára játékos, barangolással összekötött formában bepillantást engedjenek a felsorolt szakmák történetébe, ezzel egyidejűleg színesebbé tegyék a Szigeti külváros közösségi életét.

Október 3-án a Szigeti városrészben valósul meg a rendezvény, de további fordulókat is terveznek, melyek a belváros és a Mecsekoldal különböző szegleteibe kalauzolják majd a résztvevőket. Családok, baráti társaságok jelentkezését várják október 1-ig a nemesne.mariann@kivisz.hu címen.

A program Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata szervezésében a Helyi Identitás
és Kohézió Erősítése Pécs Városában (TOP-6.9.2-16-PC1-2017-00001) című projekt keretében valósul meg.

Sajtó neve: Pécsma
Megjelenés ideje: 2020.09.28.
Szerző: ismeretlen
Pontos elérés: https://www.pecsma.hu/pecs-aktual/a-pecsi-kereskedelmi-vendeglatoi-es-turisztikai-szakmakat-ismerhetjuk-meg/