Gondolkozzunk közösen! – közösségi beszélgetés a Balokány-ligetben

A Pécsi Helyi Akciócsoport támogatásával valósult meg 2020. október 27-én a Tudatosan a Környezetünkért Egyesület közösségi beszélgetéseinek negyedik alkalma. A rendezvény az egyesület TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2018-00009 azonosítószámú „Helyi társadalmi együttműködés elősegítése környezetvédelmi területeken” című projektje keretében került megrendezésre.

Az esemény középpontjában Pécs város fiatal lakossága érdekeinek meghallgatása állt. A rendezvény célja az elhangzott szempontok bevonása volt Pécs mint regionális hatókörű nagyváros tervezési folyamataiba.

A programon fiatal, jellemzően középiskolás helyi lakosok vettek részt, akik saját élettapasztalataikkal, élményeikkel bővítették a beszélgetés szempontrendszerét. Az esemény során kiderült, hogy a résztvevők számára több kültéri és beltéri közösségi és kiállítótér ragadná meg igazán a figyelmet, a programra látogatók ezeket emelnék be a város közösségi szövetébe. A megjelentek fontosnak tartották továbbá, hogy olyan terek jöjjenek létre a városban, ahol több generáció egyszerre érezheti jól magát és amely így lehetőséget biztosít találkozásokra.

 

FORRÁS: A Tudatosan a Környezetünkért Egyesület szakmai beszámolója