Hangulatos koncerthelyszín szépült meg a Balokánynál

A Balokány-liget tószínpada egykor neves előadók számára is koncerthelyszínül szolgált, azonban az évek során elhasználódott. A színpad a közelmúltban a Pécsi Helyi Akciócsoport Egyesület támogatásával felújításra került, így most már ismét azon lehet gondolkodni, milyen rendezvények otthona legyen. A beruházás a Balokány-ligetért Egyesület “Attrakció – a Balokány-Liget tószínpadának rekonstrukciója” című, TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00590 azonosítószámú projektje keretében valósult meg.

A Balokány-liget egykor a város központi helye volt, az utóbbi évtizedekben viszont alaposan leromlott a tó környékén lévő infrastruktúra. A Pécsi Zöld Kör azonban az élére állt annak a kezdeményezésnek, hogy amit csak lehet, rendbe kell tenni a környéken, ezzel is segítve azt, hogy újra élettel teli rendezvények otthona lehessen.

Ennek egyik legjelentősebb és leglátványosabb lépéseként a közelmúltban adták át a megújított tószínpadot. A mintegy 15 millió forintos büdzséből megvalósuló fejlesztés nem volt egyszerű, ahogyan azt Pánovics Attilától, a Pécsi Zöld Kör elnökétől megtudtuk. – Amikor elkezdtük a munkát, előbb le kellett engedni a vizet, hogy lássuk, a színpad szerkezete milyen állapotban van – mondta. – Szerencsére szerkezetileg nem károsodott annyira a színpad, hogy újjá kelljen építeni az egészet, így azért könnyebb dolgunk volt. Azt mindenképpen ki kell emelnem, hogy a pécsi önkormányzat a legelejétől támogatott minket a projektben, és a városi cégek is komoly segítséget nyújtottak. Azt gondolom, hogy a megújult színpaddal Pécs egy olyan potenciális rendezvényhelyszínnel gyarapodott, ami régóta hiányzott a város életéből.

Pánovics azt is hozzátette, hogy ők nem szervezőként szeretnének a későbbiekben részt venni a megújult tószínpad használatában. A helyszínt biztosítják minden olyan kezdeményezés számára, amely a Balokány-liget kulturális életbe történő visszacsatolását hivatott előmozdítani.

Sajtó neve: Pécsma
Megjelenés ideje: 2021.09.27.
Szerző: Szakács Miklós
Pontos elérés: https://www.pecsma.hu/kultura/hangulatos-koncerthelyszin-szepult-meg-a-balokanynal/