Sikeresen megvalósult a Pécsi Helyi Akciócsoport Egyesület 2021. évi szakmai programja

A Miniszterelnökség támogatásával valósult meg a Pécsi Helyi Akciócsoport Egyesület 2021. évi szakmai programja

A támogatás alapvető célja az volt, hogy a Pécsi Helyi Akciócsoport Egyesület a Pécsi Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia (HKFS) megvalósításához kapcsolódó feladatainak ellátása biztosított legyen. A HKFS megvalósításában több mint 30 civil szervezet vesz részt, akik számára a koronavírus járvány nem csak a 2020-ra és 2021-re tervezett szakmai programjaik megvalósítását, hanem a fennmaradásukat is megnehezítette. Az Egyesület a 2021-es évben is folyamatosan a közreműködő civil szervezetek rendelkezésre állt szakmai tanácsadással, mentorálással, aminek helyszínét a Jókai tér utca 2. szám alatt található, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt-től bérelt irodahelyiség biztosítja 2017 januárja óta. A koronavírus járvány a 2021-es évre még a korábban tapasztaltnál is jobban rányomta a bélyegét: a járványügyi korlátozások és tiltó rendelkezések fokozatos feloldása ellenére valamennyi a HKFS megvalósításában érintett civil szervezet arról számolt be, hogy a rendezvények megszervezését az érdektelenség is akadályozza. Tevékenységünk során a korábbi évekhez képest sokkal nagyobb hangsúlyt kapott a civil szervezetek mentorálása és segítése illetve szakmai tanácsadás, valamint a támogatásukat folyósító Magyar Államkincstár felé történő érdekképviselet.

A kapott támogatást a Pécsi Helyi Akciócsoport Egyesület teljes egészében a Pécs, Jókai utca 2. szám alatti irodahelyiség bérleti díjának finanszírozására fordította.

Az Egyesület foglalkoztatottjainak száma 2021-ben 10 fő volt, így a támogatás közvetlenül 10 fő részére biztosította a munkavégzéshez szükséges irodahelyiséget. Az Egyesület tevékenysége révén mintegy 30 civil szervezet, illetve ezen szervezetek képviselői (vezető tisztségviselők, dolgozók), valamint az ő tagságuk, illetve a rendezvényeiken részt vevő pécsi lakosok részesültek a támogatásból.