Sok boldog pillanatban volt része a pécsieknek a Zsolnay Kertben

A járványhelyzet ellenére is több mint 4100 látogatóval zárult a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. “Zsolnay Kert – közösségek a Zsolnay Negyedben” című, TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2018-00024 azonosítószámú projektje, melynek keretében 266 ingyenes közösségépítő programot szerveztek a pécsiek legnagyobb örömére. A projekt a Pécsi Helyi Akciócsoport Egyesület támogatásával valósult meg.

A Zsolnay Örökségkezelő 2019 októberében indította el a programsorozatot, amelyen új szakkörökön, ismeretterjesztő előadásokon, klubfoglalkozásokon, kulturális rendezvényeken szólították meg a pécsieket, új közösségekbe vezetve őket.

A programok között szerepeltek ismeretterjesztő előadások zenehallgatásról, a Zsolnay családról és Pécs történetéről. A babák zenés, a családok pedig különféle foglalkozásokon vehettek részt, ahol a klasszikus játékok (LEGO, DUPLO, társasok) mellett a legmodernebb tudományos Lux vagy BBC micro:bit készleteket is kipróbálhatták az Élményműhelyben. Az alkotókedvűek hímes tojást díszítettek, majd digitalizálták is az utókornak, de sikerrel zajlottak a kézimunka-, gyöngyfűző-, origami- és kerámiaklubok, -szakkörök is.

Az idősebbek a szenior programok alkalmával fiatalosan táncra perdültek.

A programok hamar közkedveltek lettek, sokan vissza-visszajártak, aktív klubélet alakult ki a rendszeres foglalkozásoknak köszönhetően. A Herkules Műhely a Zsolnay Negyed közösségi színterévé vált: valódi kapcsolatok születtek és mélyültek el.

A projektmegvalósításba sajnos egy időre közbeszólt a koronavírus-járvány, de a korlátozások feloldásával 2021 júniusától újraindultak a rendezvények, viszont az érdeklődés a látogatók óvatossága miatt visszafogottabb volt a korábbiakhoz képest.

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. a projekt keretében végül 264 kisebb közösségi programot és két nagyrendezvényt szervezett, melyeken összesen 4116 fő vett részt.

 

Sajtó neve: Pécsma
Megjelenés ideje: 2022.02.24.
Szerző: ismeretlen
Pontos elérés: https://www.pecsma.hu/abszolut-pecs/sok-boldog-pillanatban-volt-resze-a-pecsieknek-a-zsolnay-kertben/