TOP-7.1.1-16-H-076-1 – A közösségfejlesztés infrastrukturális hátterének megteremtése – társadalmi egyeztetés

A Pécsi Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiában nevesített “A közösségfejlesztés infrastrukturális hátterének megteremtése” beavatkozási terület mentén kidolgozott nyílt helyi Felhívás tervezethez a honlapon történő regisztrációt követően lehetőség van véleményt hozzáfűzni. Az észrevételeket, hozzászólásokat 2018. november 30-án 14.00-ig várjuk.

A közösségfejlesztés infrastrukturális hátterének megteremtése – Társadalmi egyeztetésre bocsátott, javított változat

 

2 hozzászólás “TOP-7.1.1-16-H-076-1 – A közösségfejlesztés infrastrukturális hátterének megteremtése – társadalmi egyeztetés”

 1. Tisztelt Pécsi HACS!

  A Felhívás a 3.1.1.2 „Választható önállóan támogatható tevékenységek” kapcsán 3 fő tevékenységet rögzít.

  Az első 2 kérdés, a 3. főtevékenységhez kapcsolódik, a Közösségi Ház felújítása esetén az alábbiakat, hogy kell értelmezni:
  – Felújítás: Elfogadható-e, ha a felújítása az amúgy az altevékenységek között felsorolt, IT eszközök, hangostás, épületgépészeti beruházást tartalmazza, vagy mindenképpen szükséges más fizikai beavatkozás is? Kiemelten fontos ennek a pontos ismerete, hiszen fizikai beavatkozás esetén az energetikai előírások figyelembevétele is kötelező!
  – Komfort szolgáltatások eszközeinek bútorainak, konyhai eszközök beszerzése: Ezt az altevékenységet javasoljuk vagy kevésbé konkrétan megfogalmazni („Komfort szolgáltatások eszközeinek beszerzése”) vagy a választható tevékenységek közé átsorolni, hiszen a legtöbb közösségi ház felújításnak nem a konyhai eszközök beszerzése a célja, hanem a közösségi terek fejlesztése.

  A harmadik kérdés a választható tevékenységek közé tartozik közterületfejlesztéshez kapcsán:
  – Javasoljuk beemelni a kerítésépítést, valamint a sportpályák kialakítását is.

  Illetve mindegyik főtevékenységhez javasoljuk választható tevékenységként beépíteni a biztonságtechnikai elemeket.

  Üdvözlettel:
  Hoffbauer Márk
  Pécsi Városfejlesztési NZrt.
  projektemendzser

 2. Tisztelt Pécsi HACS!

  Előzetes költségbecslések, és az eddig megvalósított más típusú projektek tapasztalatai alapján javasoljuk, hogy a projektekre megítélhető támogatás minimuma ne 10, hanem 5 millió forintnál kezdődjön (ennek kiemelt szerepe lehet a kisebb játszóterek pályázatainál).

  Üdvözlettel:
  Hoffbauer Márk
  Pécsi Városfejlesztési NZrt.
  projektemendzser